Dyslektikern
som blev journalist

Det var här det började. Året var 1971.
Jag var nio år, hade sommarlov och följde Formel 1 framför Tv:n.
Efter loppen skrev jag referat i min gröna dagbok.


32 år senare den 10 september publicerade Aftonbladet ett stort minnesreportage om den svenska motorstjärnan - Ronnie Peterson.
Ett mittuppslag signerat: Annika Nilsson. 
Mellan åren 2002-2004 skrev jag motorsport i Aftonbladet. Mitt stora intresse.

journalist

Innan jag utbildade mig till journalist arbetade jag i reklambranschen och med marknadsföring.


Här är lite om vad jag har sysslat med:
Dagspress: Sportjournalist på Göteborgs-Posten och Hallands Nyheter. DN (frilans) reportage om engelsk fotboll.
Kvällspress: Aftonbladet/Sportbladet: Motorsportsjournalist, bevakade både nationell och internationell motorsport: F1, WRC, speedway, enduro, cart, Indy 500, F2, STCC banracing, DTM och cross.
Skrev nyheter, krönikor, feature, reportage och personporträtt. Redaktör för en niosidig bilaga i samband med Svenska Rallyt och en bilaga inför starten av F1- säsongen.
Veckotidning: Allas och Allers, livsstilsreportage, medicin och hälsa. ICA-kuriren, personporträtt Robert Gustafsson. Land: Redaktör för vinjetten ”Motor”, reportage och biltester. Tidningen Fotbollsextra.
Månadsmagasin: Amelia, redaktör för den årliga bilspecialen på nio sidor mellan 2003 till 2010. Tara, reportage, livsstil och hälsa samt personporträtt mellan 2010–2015. Härliga Hund.
Magasin: GOAL, reportage om fotboll. 
Medlemstidningar: MC- Folket och Motormännen, reportage om allt från nya lagförslag till granskningar och upplysande konsumentinformation. Djurambulansen.
Kundmagasin: Audi Magasin, Skoda Journalen, VW Forum och Visma.
Webb: Octean, Majstor och Din Bil (OTW Stockholm).
TV: Reporter på TV4 Västerbotten, filmade och redigerade TV-inslag. Satt i juryn i Sveriges Värsta Bilförare under premiärsäsongen 2005, TV4. Ansvarig för casting på produktionsbolaget MTV för programmet Musikmatchen TV3.
Programledare Lina Lindorff och vi i juryn av premiärsäsongen av Sveriges Värsta Bilsförare på TV4. Från vänster: Jan Alexandersson, Annika Nilsson och Richard Göransson.

Här kan du läsa om min studieresa

Bylinebild från min tid som motorsportjournalist på Aftonbladet/Sportbladet

reklamtexter

Mitt första riktiga jobb var på CeWe-förlaget utanför Örnsköldsvik. Jag var 18 år och började som originalare på magasinet Svensk Hockey.
Tre år senare fick jag en tjänst på en reklambyrå i Umeå, som AD-assistent och projektledare.

Min bakgrund inom reklambranschen är en god grund att stå på som skribent - jag vågar presentera idéer, har erfarenhet av att planera och genomföra projekt samt arbeta i grupp och mot en deadline och budget.

I 13 år har jag skrivit olika typer av reklamtexter för olika produkt- och tjänsteföreta. Allt från kamerabevakning till holistiskt hundfoder, egenvårdsprodukter och miljövänliga vattenreningsfilter. 

Kunder:
Greatness PR, Kompis Assistans, Nyx Security, Engelbrekt Galleria, Aqua Cure, Samarkand 2015, Tillväxt Malmö, Uppstart Landskrona, BRC Vårdcentral, Grand Hotel Electra i Ludvika och ViaMedici. Ludvika kommun. Länstyrelsen Dalarna. MOHV.