En barnvisa & åtta versioner

Kvällpressen
”Jag flydde från barnen – nu är jag märkt för livet!”

 
Horoskop
Något stör din koncentration i arbetet – kanske barnen?
Nu kan det vara rätt läge att byta miljö.
En oväntad och plötslig resa får ett snöpligt slut.
Du kan behöva ta kontakt med Försäkringskassan inom kort.
 
Politikern - Carl Bildt
Vi har idag sett ännu ett exempel på enskilda individer som drivits hänsynslöst från sin privata egendom av högsta särintressen i dagens rödgröna lingonskog. Vi har idag sett ännu ett exempel på hur en enskild småsparare fått benen undanslagna av skränande populister. Men framförallt har vi idag sett ännu ett exempel på hur inte bara en enskild individs stolthet knäckts av en gren av den rödgröna röran, utan även hur en liten men högröstad lobbygrupp lyckats i sitt uppsåt att tvinga hårt arbetande egenföretagare att lämna sin post och söka sig till mer tillväxtfrämjande miljöer.
 
Psykologisk profil
Lättstressad vegan med drag av social fobi.
Betydande spänst men överskattar sin fysiska prestationsförmåga såväl som motorik.
 
Annonsrubrik på Blocket
Större parti av granfrön, bytes mot rullstol.
 
Polisrapport
10.30: Larm inkommer om olycka med personskador i ett skogsområde nära bebyggelse. Vid patrullens ankomst till platsen 10.47 hittas Kurre Tegnér skadad i ett träd strax bredvid hans hem och matförvaringsplats.
Under förhör med Tegnér på platsen uppger denne att ”barnen” (oklart vilka) dök upp plötsligt och oväntat, varför han tvingades lämna arbetet på raffinaderiet och fly.
Tegnér ansåg att hans liv var i fara. Under flykten ådrog sig Tegnér lättare kroppsskador. Läkarundersökningen ger vid handen att skadorna är orsakade av yttre våld, förmodligen genom häftig kollision med trubbigt föremål.
 
Filmtrailer
De kom oväntat.
De drev honom från hans hem.
De försökte knäcka honom.
De kommer att ångra sig.
Squirrel – kotthämnaren!
 
Leif ”Loket” Olsson  
Hallå, hallå?  E de Kurre? Tjenare, tjenare! Tittar du på teve? Jahaja, trodde väl de ja. Vad jobba du me då? Samlar kottar, jaja. Det e ju många som gör de där i trakterna, va? Jaja. Jaha du Kurre, trivs du me de då? Jassåvadådå? Har du skadad däjj! Nämän va trååkitt! Hudådå? Jassååå. Ja ungar kan va jobbia iblann då! Jaa. Fast ganska goa iblann va? Jaja. Va de huvet då, eller? Jasså svansen, jaja. Å lilla benet, jaja. Ja du Kurre, de va inte rolitt då Kurre! Näe! Men nu blir de roliare fösstå’dö fö nu ska du få spela på Statoi… bensinhjulet!
 
Originalet av Alice Tegnér
Ekorr'n satt i granen,
skulle skala kottar,
fick han höra barnen,
då fick han så bråttom,
hoppa han på tallegren,
stötte han sitt lilla ben
och den långa, ludna svansen.